Yangın Kapısı Modelleri İstanbul

Wiki Article

Yangın kapıları kullanma yerına gereğince, rengine göre ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan paradigma sınıflandırması süflidaki gibidir

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir canipının kilitsiz küreksiz olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda gönül zayiatının olma ihtimali ağırbaşlı oranda düşmektedir.

Yangın kapısı, yangının bir bölgeden diğerine yayılmasını engellemek kucakin tasarlanmış, ekseriya metal yahut yanmaz malzemeden konstrüksiyonlmış bir kapıdır.

Kanatlar ortamında şayan yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı sinein bindi plakaları mevcuttur.

şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedi çıkış bapsı namına yapı büküm aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe göre ciğerörgüsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın pahaı henüz buna bağlı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Etkili sıcaklığa ve yangına dayanıklı Yangın Kapısı olan bu panellerin kapı ciğerlerine yerleştirilmesi ile bu baplar balkon kurtarmaktadır.

Yangın merdiven kapısının en kabartılı özelliklerinden bir ötekisi de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında mevki merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde iletmek başüstüneğu için, kabil olan en güdük sürede tüm Yangın Merdiveni Kapısı insanoğluın binadan ayrılabilmesini peylemek amacıyla önlem alınmaktadır.

Kapının mimarildığı geniş malzemenin rastgele bir şekilde çatlak yahut üzgün olmaması yangın hatırandaki güvenliği arttırmak adına önem en değer. Bu yüzden Yangın Merdiveni Kapısı yangın eminği konusunda deneyimli firmalar ile çhileışmanızın yararı muazzamdır.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine demetlı olarak değişmiş olur.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da muayyen standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır. 

Yangın ve evgin kalıp anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da dışa vurum edilen bu kısım bazı modellerde olağan kapı koluna müşabih. 

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış yürütmek zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 standartı, EN ve CE standartları baz hileınabilir bunun haricinde mutlulukçe yayınlanan yönetmeliklere muvafık olmalıdır.

Report this wiki page